Behandelingen

De dierenkliniek Kralingseweg is in de eerste plaats een praktijk waar u voor goede, algemene gezelschapsdieren-geneeskunde terecht kunt, o.a.:

vaccinaties - röntgenfoto's - sterilisaties - castraties - internistische ziekten - bloedonderzoeken - dermatologie - chippen - tumorchirurgie - algemene chirurgie - advies voor verwijzingen naar dierenarts-specialisten

Om de hier boven genoemde behandelingen voor uw huisdier uit te voeren beschikken wij over moderne hulpmiddelen, waaronder:

  • digitale röntgen
  • Spotchem-en Eurolyser T4 bloedanalyse
  • isofluraan-gasnarcose met O2-generator
  • IM3 tandheelkundige apparatuur
  • infuuspomp
Dierenkliniek-Kralingseweg-behandelingen-huisdier
Dierenkliniek-Kralingseweg-behandelingen-huisdier-rotterdam
Dierenkliniek-Kralingseweg-behandelingen-huisdier-onderzoek

gasnarcose

Alle ingrepen waarbij dieren langer dan 10 minuten verdoofd moeten worden, worden gedaan m.b.v. een gasnarcose van zuurstof gemengd met isofluraan. Dit is tegenwoordig de veiligste anesthesie, waarmee ook oude en verzwakte dieren met slechts een minimaal risico onder narcose kunnen worden gebracht.


dermatologie

Dierenarts Alberdingk Thijm is al lange tijd lid van de ESVD (European Society for Veterinary Dermatology) en heeft ook in de praktijk een speciale belangstelling en expertise ontwikkeld in de dermatologie van honden en katten. Met name m.b.t. de behandeling van allergische huidaandoeningen bij huisdieren.

Hij heeft ruime ervaring met het gebruik van moderne allergie-middelen zoals oclatinib (Apoquel) en lokivetmab (Cytopoint), desensibilisatie (ASIT) en het gebruik van antibiotica voor secundaire huidinfecties.

Dierenkliniek-Kralingseweg-behandelingen-huisdier-dermatologie-huid

Afbeelding is afkomstig van Zoetis
dermatologie-jeuk-dierenkliniek-kralingseweg

Afbeelding is afkomstig van Zoetis
Jeukklachten bij dieren komen veel voor en vereisen vaak een “multimodale” therapie van zowel de oorzaken (bv pollen, huisstof, voedselbestanddelen) als de gevolgen van jeuk: likken, bijten en krabben waardoor de huid beschadigt en secundair geinfecteerd raakt, met nog meer jeuk als gevolg.

Afspraak dermatologie maken

 

oorklachten als dermatologisch probleem

“Oh, hij zal wel oormijt hebben”

Wanneer een hond of kat krabt aan de oren, dan is dat het eerste waar de meeste baasjes (en soms ook dierenartsen) aan denken. Veel mensen weten echter niet dat oorklachten als complicatie van allergie veel vaker voorkomen dan een infectie met oormijt.

dermatologie-jeuk-oor-hond-kat-dierenkliniek-kralingseweg

Afbeelding is afkomstig van Zoetis
Dergelijke oorklachten worden dan ook vaak met dezelfde medicijnen als andere huidklachten behandeld, maar met meer nadruk op lokale behandeling met zalf, oorreinigers en spoelingen. Chronisch ontstoken oren kunnen zowel voor de dierenarts als voor het baasje een flinke uitdaging vormen qua behandeling. Een chronisch ontstoken oor moet vaak eerst gespoeld worden, om het toegankelijk te kunnen maken voor oorzalf en reinigers. Daarna hangt een goede genezing vooral af van goede instructie van de dierenarts, medewerking van de patient en volharding van de eigenaar. Binnen onze praktijk hebben wij ruime ervaring met de behandeling van chronische oorklachten.

Oren afspraak maken

tandheelkunde

STANK UIT DE BEK VAN UW HOND OF KAT?

“Er gaan meer tanden en kiezen verloren door ontstoken tandvlees dan door caries”

Deze oude reclameslogan geldt voor huisdieren nog meer dan voor mensen. Daarom behoort tandsteen verwijderen en het saneren van gebitten tot ons dagelijks werk.

Paradontale problemen als gevolg van tandsteen en/of andere oorzaken komen veel voor bij huisdieren.
Voor het reinigen en extracties van het gebit hebben wij een modern scaling-apparaat en een highspeed tandheelkundige boor tot onze beschikking. Ook bij deze behandelingen wordt gebruik gemaakt van een veilige gasnarcose en een goede pijnstilling.

Dierenkliniek-Kralingseweg-behandelingen-huisdier-tandheelkunde
Dierenkliniek-Kralingseweg-behandelingen-huisdier-tandheelkunde-schone-tanden
Dierenkliniek-Kralingseweg-behandelingen-huisdier-tandheelkunde-slechte-tanden

 

Om te kijken of een gebitsbehandeling noddzakelijk is, zijn wij altijd bereid om kosteloos naar het gebit van uw huisdier te kijken.